Teknoloji Sektöründe Yükselen Pazar: Özbekistan

Bütünleşik bakış açısı ve dijital çözümleri ile Sistem Global, firmaların globalleşme süreçlerine stratejik destek sağlıyor

Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ülkeleri, son yıllarda teknoloji sektörü için önemli bir büyüme potansiyeli sunuyor. Kazakistan, Özbekistan ve Azerbaycan gibi ülkeler, dijitalleşme süreçlerini hızlandırıyor ve bu bölgede faaliyet gösteren teknoloji firmaları için birçok fırsat yaratıyor. Özellikle Özbekistan, bilişim alanında insan kaynağı yetiştirme ve global yazılım şirketlerini bölgeye çekme anlamında öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor.

Özbekistan, stratejik konumuyla Avrupa ve Asya pazarlarına kolay erişim sağlarken, modern bilişim altyapısı ve teknoloji parkları ile de dikkat çekiyor. Bu teknoloji parklarından biri olan IT Park, bilişim şirketlerine sunduğu “Sıfır Risk” programıyla maliyetleri düşürüp iş yapma kolaylığı sağlıyor. “Sıfır Risk” programı, Taşkent dışındaki bölgelerde IT Park üyesi şirketlere sağladığı 12 ay ücretsiz ofis, ekipman, personel desteği ve vergi indirimleriyle Özbekistan’a açılmak isteyen bilişim firmalarına eşsiz fırsatlar sunuyor.

Bütünleşik bakış açısı ve dijital çözümleri ile Sistem Global, Özbekistan’daki yerel uzmanları ile gelişen ve önemli fırsatlar barındıran bu pazarda firmaların globalleşme süreçlerine stratejik destek sağlıyor. Sistem Global, Özbekistan ile birlikte İngiltere, Almanya, Belçika, Singapur, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kazakistan, İtalya ve ABD’deki global yapıları ile firmaların uluslararası pazara giriş, iş geliştirme ve lokalleşme süreçlerinde onlara yol arkadaşlığı yapmaya devam ediyor.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Start typing and press Enter to search