Acarsan Holding’in temelleri, 1977 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar önderliğinde atılmıştır. Acarsan Holding, Irak’ta dünya standartlarında, tam donanımlı ve yüksek yatak kapasiteli 6 adet hastanenin yapımını tümüyle bitirmiş ve teslim etmiş, 5 adet hastanenin inşaatına ise devam etmektedir.

Universal Acarsan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde dünyada 98. sırada, Türkiye’de ise 10. sırada yer almıştır. Acarsan Holding kuruluşu ve iştiraki olan Greeneco Enerji, Türkiye’nin en büyük 5. jeotermal enerji şirketi olma özelliğini taşımaktadır. Greeneco GES, 40 MW elektrik üretim kapasitesiyle Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır.

Acarsan Holding iştiraki olan Iconova Konut Projesi; “2014-2015 ve 2015-2016 European Property Awards” yarışmalarında Türkiye’de 7, Avrupa’da ise 3 ödüle layık görülmüştür. Acarsan Gıda, 26.000m² üzerine kurulu modern tesisinde; aylık 15 bin ton makarna, 12 bin ton un, 21 bin ton irmik, 15 milyon paket ve 8 milyon bardak noodle üretim kapasitesine sahiptir. Acarsan Dış Ticaret, farklı ürün kategorilerinde 80 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Acarsan Holding yurt dışı pazarında sadece amiral gemisi markası olan Banetti ile değil; Rodilla, Elessa, Acar Belina, Benben, Riavia ve Domenica markalarıyla da boy göstermektedir. Acarsan Holding; Gaziantep Audi Yetkili Bayiliği, Türkiye genelinde premium araçlarla hizmet sunan filo kiralama ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde beş merkezde taşıt muayene istasyonu işletmeciliği alanlarında da yatırımlara sahiptir.

Halit Acar / Acarsan Holding Yönetim Kurulu Üyesi – DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı